Διαχείριση Συναισθημάτων

To 2013, μετά από 15 χρόνια εμπειρίας ως Marketing Manager και Business Development Director στον χώρο της διαφήμισης, των επενδυτικών προϊόντων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, αποφάσισα να κάνω μία στροφή 180 μοιρών στην καριέρα μου. Έχω σπουδάσει Στατιστική & Ασφαλιστική επιστήμη με μεταπτυχιακό στο Marketing οπότε η επιλογή της εταιρικής καριέρας φάνταζε μονόδρομος και υπέρτατος σκοπός όταν ήμουν νέα. Το 2013 όμως ήθελα μία αλλαγή γιατί παρόλη την επαγγελματική καταξίωση, ένοιωθα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω πολλά ακόμα και να μοιραστώ με τους συνανθρώπους μου ακόμα περισσότερα. Είχα ανάγκη να είμαι με νέο κόσμο, να δημιουργώ και να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά μου.

Έτσι, άνοιξα έναν νέο κύκλο στην ζωή μου με στόχο να συνδυάσω την πολύπλευρη εμπειρία της από το εταιρικό περιβάλλον με την ανάπτυξη του ατόμου και της επιχειρηματικότητας. Ομολογώ ότι στην αρχή δεν ήταν εύκολα, όμως βίωνα πολλές νέες εμπειρίες, έχτιζα νέες συνήθειες και πάνω από όλα ένοιωθα πολύ πιο γεμάτη και εμπνευσμένη! Η πρώτη αλλαγή που έκανα είναι να μπω στον κόσμο της εκπαίδευσης διδάσκοντας Business Και Management στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, έχω αναπτύξει μία μέθοδο Synthetic Coaching για  προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, που είναι μία ολιστική προσέγγιση λαμβάνοντας υπόψη και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Τα τελευταία χρόνια, έχω εστιάσει στην διαχείριση των συναισθημάτων μας είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Πιστεύω ότι τα συναισθήματα είναι μία πολύτιμη πηγή να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε διορατικότητα, να ενδυναμώσουν την σύνδεσή μας με τους άλλους και να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας για την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ως Certified EQ Assessor και Network Leader του οργανισμού Six Seconds στην Ελλάδα σκοπεύω να μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους την αξία των συναισθημάτων και της συνειδητής διαχείρισης τους για την βελτίωση της ζωής μας και των γύρω μας.

Το 2016 μαζί με τον Βασίλη Βαλανδρέα αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το LifeLab όπου μεταμορφώνουμε τα εμπόδια σε ευκαιρίες!   Πιστεύω, ότι η αλλαγή δεν είναι κάτι αδύνατο αλλά μία ευκαιρία  μεταμόρφωσης, δημιουργίας και χαράς!

Εύα Σταυρινάκη