Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Tapping)

Η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Emotional Freedom Technique ή αλλιώς Tapping) είναι μία σχετικά πρόσφατη τεχνική που μας βοηθά να διαχειριζόμαστε στρες, άγχος, συναισθηματικό αλλά και σωματικό πόνο.

Το Tapping συνδικάζει την παραδοσιακή ιατρική της ανατολής (ενεργειακοί μεσημβρινοί, βελονιστικά σημεία) με αρχές της σύγχρονης δυτικής ψυχοθεραπείας (αναγνώριση και αποδοχή των συναισθημάτων, exposure therapy) με στόχο να μας απελευθερώσει από συναισθηματικά και σωματικά μπλοκαρίσματα.

Η βασική ιδέα είναι ότι ο πόνος (συναισθηματικός και σωματικός) δημιουργεί μπλοκαρίσματα στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος. Βιώνοντας συνειδητά τον συναισθηματικό/σωματικό πόνο ενώ ταυτόχρονα κρούουμε ελαφρά και ρυθμικά (tapping) τις απολήξεις συγκεκριμένων ενεργειακών μεσημβρινών (βελονιστικών σημείων) απελευθερώνουμε το ενεργειακό μπλοκάρισμα και ανακουφιζόμαστε/θεραπευόμαστε από τον πόνο.

Οδηγίες διαλογισμού μάντρα σε μορφή pdf

Κατέβασε τις οδηγίες σε μορφή PDF

Για να κατεβάσεις τις οδηγίες του μαθήματος κάνε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στο κουμπί που βρίσκεται από κάτω. Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς, επέλεξε:   ‘Save Target As…’ ‘Save Link As…’ or  ‘Download Linked File As…’.

Οδηγίες Tapping
 • Chrome

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Firefox

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Safari

  Select “Download Linked File As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Internet Explorer

  Select “Save Target As” when you left click on the button above save the file to your computer