2ο Προχωρημένο Εργαστήριο Διαλογισμού & Ολιστικής Νοημοσύνης


Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

Η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Emotional Freedom Technique ή αλλιώς Tapping) είναι μία σχετικά πρόσφατη τεχνική που μας βοηθά να διαχειριζόμαστε στρες, άγχος, συναισθηματικό αλλά και σωματικό πόνο.

Το Tapping συνδικάζει την παραδοσιακή ιατρική της ανατολής (ενεργειακοί μεσημβρινοί, βελονιστικά σημεία) με αρχές της σύγχρονης δυτικής ψυχοθεραπείας (αναγνώριση και αποδοχή των συναισθημάτων, exposure therapy) με στόχο να μας απελευθερώσει από συναισθηματικά και σωματικά μπλοκαρίσματα.

Η βασική ιδέα είναι ότι ο πόνος (συναισθηματικός και σωματικός) δημιουργεί μπλοκαρίσματα στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος. Βιώνοντας συνειδητά τον συναισθηματικό/σωματικό πόνο ενώ ταυτόχρονα κρούουμε ελαφρά και ρυθμικά (tapping) τις απολήξεις συγκεκριμένων ενεργειακών μεσημβρινών (βελονιστικών σημείων) απελευθερώνουμε το ενεργειακό μπλοκάρισμα και ανακουφιζόμαστε/θεραπευόμαστε από τον πόνο.

Το πρώτο μέρος της συνάντησης θα γίνει μέσω YouTube Live εδώ:


Και το δεύτερο μέρος θα γίνει διαδραστικά με ερωτήσεις απαντήσεις μέσω της πλατφόρμας του Zoom στο https://zoom.us/j/91734832407?pwd=S2RJbHNpZzdhTHUzMzZ2cWhkNkZ1UT09

Αν σας ζητήσει meeting ID είναι το 917 3483 2407
και αν ζητήσει password είναι το lifelab

Για την διαδραστική συνάντηση μέσω Zoom θα χρειαστούν ακουστικά για να μην υπάρχει θόρυβος ανατροφοδότησης από τα ηχεία.

Στην περίπτωση που θα συμμετέχεις μέσω κινητού ή tablet θα πρέπει να κατεβάσεις το αντίστοιχο app:
https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=en
https://itunes.apple.com/us/app/zoom-cloud-meetings/id546505307?mt=8

Τα λέμε την Πέμπτη στις 8 το βράδυ!

Βασίλης Βαλανδρέας