Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Tapping)

Η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Emotional Freedom Technique ή αλλιώς Tapping) είναι μία σχετικά πρόσφατη τεχνική που μας βοηθά να διαχειριζόμαστε στρες, άγχος, συναισθηματικό αλλά και σωματικό πόνο.

Το Tapping συνδικάζει την παραδοσιακή ιατρική της ανατολής (ενεργειακοί μεσημβρινοί, βελονιστικά σημεία) με αρχές της σύγχρονης δυτικής ψυχοθεραπείας (αναγνώριση και αποδοχή των συναισθημάτων, exposure therapy) με στόχο να μας απελευθερώσει από συναισθηματικά και σωματικά μπλοκαρίσματα.

Η βασική ιδέα είναι ότι ο πόνος (συναισθηματικός και σωματικός) δημιουργεί μπλοκαρίσματα στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος. Βιώνοντας συνειδητά τον συναισθηματικό/σωματικό πόνο ενώ ταυτόχρονα κρούουμε ελαφρά και ρυθμικά (tapping) τις απολήξεις συγκεκριμένων ενεργειακών μεσημβρινών (βελονιστικών σημείων) απελευθερώνουμε το ενεργειακό μπλοκάρισμα και ανακουφιζόμαστε/θεραπευόμαστε από τον πόνο.

Πως συνεχίζεις...

Αυτή την εβδομάδα ο στόχος σου είναι να εξασκήσεις και να εμπεδώσεις το Tapping (Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης)  ώστε να είσαι έτοιμη/ος να το χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.

Παράλληλα κτίζεις  τη δική σου προσωπική πρακτική διαλογισμού, χρησιμοποιώντας ως «τουβλάκια» τις Αναπνοές / Pranayama, τον «Διαλογισμό Μάντρα», την «Σύνδεση με την Καρδιά» και τον «Διαλογισμό Αγάπης Καλοσύνης» ώστε η πρακτική σου να είναι αβίαστη και ευχάριστη.

Θυμήσου το σημαντικότερο είναι η τακτικότητα, όπως το να βουρτσίζεις τα δόντια σου συστηματικά δημιουργεί ένα μακροχρόνιο όφελος για τα δόντια σου, έτσι και η συστηματική πρακτική δημιουργεί ένα ακόμη μεγαλύτερο όφελος για το Νου σου την Καρδιά σου και την Ψυχή σου!!

 

Οδηγίες διαλογισμού μάντρα σε μορφή pdf

Κατέβασε τις οδηγίες σε μορφή PDF

Για να κατεβάσεις τις οδηγίες του μαθήματος κάνε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στο κουμπί που βρίσκεται από κάτω. Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς, επέλεξε:   ‘Save Target As…’ ‘Save Link As…’ or  ‘Download Linked File As…’.

Οδηγίες Tapping

Οδηγίες Διαλογισμού Αγάπης - Καλοσύνης

Οδηγίες Σύνδεσης με την Καρδιά

Ηχογραφήσεις Διαλογισμού

Οι παρακάτω ηχογραφήσεις διαλογισμού δεν είναι «μουσική» με την παραδοσιακή έννοια, είναι ένας συνδυασμός φυσικών ήχων με ειδικά σχεδιασμένες συχνότητες οι οποίες συντονίζονται με τα εγκεφαλικά σου κύματα και σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να διαλογιστείς βαθύτερα.

Μπορείς να τις χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σου με ή χωρίς ακουστικά
(αν και με ακουστικά είναι πιο αποτελεσματικές)

Οι ηχογραφήσεις αυτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αν πάσχεις από επιληψία, είσαι έγκυος, ή έχεις βηματοδότη και φυσικά δεν πρέπει να γίνεται ακρόαση κατά την οδήγηση ή τον χειρισμό μηχανημάτων.


Κατέβασε τις ηχογραφήσεις σε μορφή MP3

Για να ακούσεις τις ηχογραφήσεις online κάνε απλά ΚΛΙΚ και για να τις κατεβάσιες  κάνε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στο κουμπί που βρίσκεται από κάτω. Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς, επέλεξε:   ‘Save Target As…’ ‘Save Link As…’ or  ‘Download Linked File As…’.

Το καλύτερο είναι να τις κατεβάσεις και να τις μεταφέρεις στο κινητό σου ώστε να τις έχεις πρόχειρες όποτε τις χρειαστείς.

Διαλογισμός Αγάπης - Καλοσύνης
20 λεπτών με οδηγίες

Διαλογισμός Αγάπης - Καλοσύνης
20 λεπτών χωρίς οδηγίες
 • Chrome

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Firefox

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Safari

  Select “Download Linked File As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Internet Explorer

  Select “Save Target As” when you left click on the button above save the file to your computer