Εισαγωγή στο τράτακ

Το δέντρο το αναγνωρίζεις από τους καρπούς του, τον άνθρωπο από τις πράξεις του. Οι καλές πράξεις ποτέ δε χάνονται. Αυτός που σπέρνει ευγένεια, θερίζει φιλία, αυτός που φυτεύει καλοσύνη, μαζεύει αγάπη.

Βασίλειος Καισαρείας

Καλώς ήρθες στο 3ο μάθημα!

Στο 1ο μάθημα ξεκινήσαμε με την βασική πρακτική της επίγνωσης της αναπνοής μέσω του 1-10-1 και του διαλογισμού μάντρα των 10’.

Στο 2ο μάθαμε να μεταμορφώνουμε τη συναισθηματική μας κατάσταση μέσω της «Σύνδεσης με την Καρδιά».

Σήμερα θα  πρόκειται να μάθεις και να εφαρμόσεις μία πολύ ιδιαίτερη και υπερβατική πρακτική. Λέω υπερβατική γιατί ως τώρα οι πρακτικές που έκανες εστίαζαν σε εσένα, στη σημερινή πρακτική θα υπερβείς τον εαυτό σου και θα εστιάσεις σε κάτι μεγαλύτερο…

Ξεκινάς διαβάζοντας τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω σε μορφή PDF και μετά θα κάνεις την 20λεπτη πρακτική που θα διαβάσεις στις οδηγίες  ακούγοντας την ηχογράφηση των 20' (το πράσινο κουμπί).

Στη συνέχεια αυτή την εβδομάδα θα κάνεις τουλάχιστον 3-4 φορές την 20λεπτη πρακτική σου και τις υπόλοιπες μέρες διαλογισμό μάντρα ή/και σύνδεση με την καρδιά.

Πέρα όμως από την ίδια την πρακτική, το σημαντικότερο από όλα είναι η συνέπεια και η τακτικότητα, οπότε ο βασικός σου στόχος ξεκινώντας είναι να κτίσεις τη συνήθεια να διαλογίζεσαι καθημερινά, 6 - 7 φορές την εβδομάδα.

Είναι πολύ καλύτερο να διαλογίζεσαι 10’ κάθε ημέρα, από ότι 30’ τρεις φορές την εβδομάδα!

Οδηγίες διαλογισμού μάντρα σε μορφή pdf

Κατέβασε τις οδηγίες σε μορφή PDF

Για να κατεβάσεις τις οδηγίες του μαθήματος κάνε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στο κουμπί που βρίσκεται από κάτω. Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς, επέλεξε:   ‘Save Target As…’ ‘Save Link As…’ or  ‘Download Linked File As…’.

Οδηγίες Διαλογισμού
Αγάπης - Καλοσύνης

Ημερολόγιο άτυπης πρακτικής
3ης εβδομάδας

Ηχογραφήσεις Διαλογισμού Αγάπης - Καλοσύνης

Οι παρακάτω ηχογραφήσεις διαλογισμού δεν είναι «μουσική» με την παραδοσιακή έννοια, είναι ένας συνδυασμός φυσικών ήχων με ειδικά σχεδιασμένες συχνότητες οι οποίες συντονίζονται με τα εγκεφαλικά σου κύματα και σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να διαλογιστείς βαθύτερα.

Μπορείς να τις χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σου με ή χωρίς ακουστικά
(αν και με ακουστικά είναι πιο αποτελεσματικές)

Οι ηχογραφήσεις αυτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αν πάσχεις από επιληψία, είσαι έγκυος, ή έχεις βηματοδότη και φυσικά δεν πρέπει να γίνεται ακρόαση κατά την οδήγηση ή τον χειρισμό μηχανημάτων.


Κατέβασε τις ηχογραφήσεις σε μορφή MP3

Για να ακούσεις τις ηχογραφήσεις online κάνε απλά ΚΛΙΚ και για να τις κατεβάσιες  κάνε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στο κουμπί που βρίσκεται από κάτω. Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς, επέλεξε:   ‘Save Target As…’ ‘Save Link As…’ or  ‘Download Linked File As…’.

Το καλύτερο είναι να τις κατεβάσεις και να τις μεταφέρεις στο κινητό σου ώστε να τις έχεις πρόχειρες όποτε τις χρειαστείς.

Διαλογισμός 20 λεπτών
Αγάπης - Καλοσύνης
 • Chrome

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Firefox

  Select “Save Link As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Safari

  Select “Download Linked File As” when you left click on the button above save the file to your computer

 • Internet Explorer

  Select “Save Target As” when you left click on the button above save the file to your computer